Op koers…?

Over 5 weken is het zover! Onze grote dag! En de dag erna, het begin van onze grote reis… We kijken er ongelooflijk naar uit, maar het is in vele opzichten ook nog best wel spannend. Is alles voor de bruiloft nu echt geregeld? Is de boot er nu echt klaar voor? Hebben we de juiste boeken en kaarten aan boord, is de medicijnkast voldoende gevuld en hebben we de juiste verzekeringen afgesloten? Al is er nog best wat te doen, we hebben het gevoel dat we op koers liggen..

Onze ceremoniemeesters Joas en Suus zijn in de organisatie van onze bruiloft ongelooflijk goede support. Als wij ergens even niet aan denken doen zij dat wel, en voor wij er weer aan denken is het al geregeld, superfijn :). 

Mede hierdoor kunnen wij ons ook goed focussen op de voorbereidingen van boot en reis.. Na onze reis naar Kopenhagen (zie de video onder “foto & video”!) vorig jaar hebben we kunnen vaststellen dat de boot op veel punten al zeer geschikt was voor een langere reis. Echter waren er toch een aantal zaken die zeker nog moesten worden toegevoegd: een kachel (handig, als je weet dat de gemiddelde zomertemperatuur in de Faroer 16 graden celcius is), een radar, om ook in mistige omstandigheden de ingang tot de fjorden te kunnen vinden en voor de langere rakken op zee een windvaan stuurinrichting (een mechanische stuurautomaat: https://www.youtube.com/watch?v=0qV8OOGLmyI). We dachten dat dit het enige zou zijn, maar naast bovenstaande grote klussen waren er natuurlijk nog genoeg andere klussen. Een greep uit het repertoire:

  • Vervangen verlichting in de mast – alles LED om het stroomverbruik sterk te reduceren;
  • Nieuwe windvaan op de mast;
  • Zeilen laten nalopen, en repareren waar nodig;
  • Reparaties aan buiskap en marifoon;
  • Nieuw matras in het vooronder (Solange achter de naaimachine)
  • Inbouwen van een omvormer zodat we ook op zee of ten anker 220V kunnen gebruiken.
  • Verstaging en zeereling rondom vervangen (dit hebben we gelukkig kunnen laten doen)
  • En natuurlijk het “normale” winterwerk: nieuwe antifouling, anodes vervangen, motoronderhoud en poetsen!

De afgelopen maanden hebben we veel van het werk al kunnen verzetten, maar we zijn nog niet klaar! Gelukkig en met veel plezier hebben we afgelopen weekend met Janneke en René onze Liquid Spirit kunnen omvaren naar Scheveningen – de plek waar het straks allemaal gaat gebeuren. 

Met de boot zo dicht bij huis en de snel langer wordende dagen zullen we de komende weken hopelijk alle openstaande taken kunnen gaan afvinken. We hebben gelukkig nog 5 weken… 

…en toch kunnen we ook niet wachten tot het 3 mei is!!

Onderweg naar Scheveningen
Scheveningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *